Stoiximan Super League

Ζορίστηκε από τον Πανσερραϊκό, αλλά έκανε τη… δουλειά ο ΠΑΟΚ με «διπλό» Σβαμπ!

Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε, είδε τον ΠΑΟΚ να τον «ανατρέπει», ισοφάρισε ξανά, αλλά ο Σβαμπ με το 2ο πέναλτι του απέτρεψε την έκπληξη (3-2) στην πρεμιέρα. Από ένα δοκάρι είχαν Τσάλοφ, Σοάρες και Τομάς.

Ξεκίνημα με το δεξί, έστω και με… ζόρι, για τον ΠΑΟΚ ο οποίος κέρδισε με 3-2 και ανατροπή τον Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, στην Τούμπα.

Οι αξιόμαχοι και καλοδουλεμένοι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπετανκόρ στο 31’, για να έρθει η απάντηση με το… ίδιο νόμισμα και τον Σβαμπ τέσσερα λεπτά μετά, ενώ Τσάλοφ και Τομάς είχαν δοκάρια και ο Οζντόεφ έστειλε τον «δικέφαλο του Βορρά» στα αποδυτήρια προηγούμενο, σκοράροντας στο 45’+3’…

Παρόλα αυτά, ο Πανσερραϊκός έφτασε στο 2-2 νωρίς στην επανάληψη, με τον κορυφαίο του παίκτη, τον Σαλαζάρ στο 49ο λεπτό, με τον Σβαμπ να σκοράρει ξανά από την άσπρη βούλα και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αφού ο Ράφα Σοάρες είχε κι αυτός δοκάρι νωρίτερα!

«Άδειος» από δυνάμεις και με εύθραυστη ψυχολογία εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, ωστόσο κατάφερε να αποφύγει την απώλεια βαθμών και πάει την Πέμπτη (22/08) να παίξει το πρώτο του ματς με την Σάμροκ Ρόβερς.

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2: Ζορίστηκε αλλά… έκανε την δουλειά, με «διπλό» Σβαμπ!`

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε έχοντας σχηματισμό το… καθιερωμένο 4-2-3-1, τον Τσιφτσή στην εστία και τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες στα μετόπισθεν. Σβαμπ και Οζντόεφ ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλια στα άκρα και τον Μουργκ πίσω από τον Τσάλοφ που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πανσερραϊκός από την άλλη «κατέβηκε» επίσης με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Γκουγκεσασβίλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας και Πεταυράκης συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Στάικος και Λιάσος έπαιξαν ως «κόφτες», έχοντας μπροστά τους τους Σαλαζάρ, Τομάς, Χατζηστραβό ενώ ο Μπετανκόρ ήταν ο σέντερ φορ.

Το ματς:

Ισορροπημένο και με χαμηλό τέμπο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει τα ηνία, κυκλοφορόντας με υπομονή την μπάλα και τον Πανσερραϊκό να έχει κοντά τις γραμμές του, κυρίως αμυνόμενος.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την πρώτη καλή φάση στο ματς, στο 5’, με τον Κωνσταντέλια να σουτάρει εντός περιοχής και τον Γκουγκεσασβίλι να αποκρούει. Για να έρθει η απάντηση των φιλοξενούμενων, τρία λεπτά μετά, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομάς και την επέμβαση του Τσιφτσή.

Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση του ΠΑΟΚ έφθινε, με αποτέλεσμα ο Πανσερραϊκός να μην… ζορίζεται ιδιαίτερα στο να αμυνθεί αποτελεσματικά και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την εστία του Γκουγκεσασβίλι.

Μάλιστα, ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει κιόλας πρώτος, μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα… Καθώς ο Βιεϊρίνια ανέτρεψε τον Σαλασάρ σε μια αντεπίθεση, με τον Μπετανκόρ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, για το 0-1, στο 31’!

Η χαρά των «λιονταριών», ωστόσο, κράτησε μόνο τέσσερα λεπτά, αφού ο Φωτιάς καταλόγισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Κεντζιόρα από τον Πεταυράκη, μετά την υπόδειξη του VAR, με τον Σβαμπ να το μετουσιώνει σε γκολ ισοφάρισης, κάνοντας το 1-1!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός «άνοιξε», με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλές φάσεις για γκολ και από τις δύο ομάδες. Πρώτα από πλευράς γηπεδούχων, με τον Τσάλοφ να έχει δοκάρι σε κεφαλιά, στο 42’ και τον Τομάς να χάνει το τετ α τετ με τον Τσίφτση, στο αμέσως επόμενο λεπτό…

Παράλληλα, ο Πανσερραϊκός είχε και αυτός δοκάρι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε νέα προσπάθεια του Τομάς κι ενώ ο Μπετανκόρ αστόχησε σε σουτ που έκανε αμέσως μετά!

Τελικά, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή, αφού ο Οζντόεφ βρήκε δίχτυα, με δυνατό σουτ έξω από την μικρή περιοχή, στο 45’+3’, ενώ το πέναλτι που δόθηκε από τον Φωτιά λίγο μετά για χέρι του Μπέργκστρομ, «ακυρώθηκε» μετά από on field review.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρήκαν πολύ νωρίς, μόλις στο 49’, το γκολ της ισοφάρισης με τον καλύτερο τους παίκτη, τον Σαλαζάρ, να σκοράρει μετά από προσωπική ενέργεια, για το 2-2!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να αντιδράσει, έφτιαξε δύο φάσεις μέσα σε ισάριθμα λεπτά, με τον Σάστρε να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και τον Ράφα Σοάρες να στέκεται άτυχος, έχοντας δοκάρι στο 55’ και στο 57’ αντίστοιχα.

Για να έρθει τελικά η… λύτρωση, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σβαμπ, μετά από νέα χρήση VAR για παράβαση πάνω στον Τσάλοφ, που έφερε το 3-2!

Ακολούθησε μια ακόμα μεγάλη διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ να «καθαρίσει» το «τρίποντο», αλλά ο Γκουγκεσασβίλι είπε «όχι» σε Μουργκ και Τσάλοφ, κρατώντας… ζωντανή την ομάδα του.

Λίγο έλειψε, δε, αυτό να αποβεί και καθοριστικό, αφού παρά τις πολλές αλλαγές εκατέρωθεν και το «σβήσιμο» του αγώνα, ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να… ξεράνει τον αντίπαλό του, με τον Τομάς στο 94’…

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2: Ζορίστηκε αλλά… έκανε την δουλειά, με «διπλό» Σβαμπ!`

MVP: Παρά το πολύ καλό ντεμπούτο του Τσάλοφ, που είχε δοκάρι, κερδισμένο πέναλτι και μια μεγάλη ευκαιρία όσο αγωνίστηκε, ο εν λόγω τίτλος δεν μπορεί παρά να πάει στον Σβαμπ. Ο Αυστριακός μέσος, άλλωστε, ήταν εκείνος που άνοιξε και… έκλεισε το σκορ, με τα δύο του τέρματα από την άσπρη βούλα να αποδεικνύονται καθοριστικά για να πάρει ο ΠΑΟΚ το «τρίποντο» απόψε. Παράλληλα, είχε τέσσερα κλεψίματα και ήταν πολύ «αθόρυβος» όσο είχε δυνάμεις.

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2: Ζορίστηκε αλλά… έκανε την δουλειά, με «διπλό» Σβαμπ!`

Η «σφυρίχτρα»: Πολλές οι φάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Φωτιάς, έχοντας -ευτυχώς... για τον ίδιο- και την συνδρομή του Ευαγγέλου στις περισσότερες εξ αυτών. Σωστό το πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού, όπως και ότι πήρε πίσω το πέναλτι για χέρι του Μπέργκστρομ. Σε ό,τι αφορά στον καταλογισμό των δύο πέναλτι των γηπεδούχων από τον Αθηναίο ρέφερι, είναι από αυτά που δίνονται με VAR αλλά παραμένουν συζητήσιμα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Ράφα, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (46' Σάστρε), Σβαμπ (89' Θυμιάνης), Οζντόεφ (71' Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (77' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71' Τισουντάλι).

Έμειναν στον πάγκο: Ταλιχμανίδης, Κουλιεράκης, Σορετίρε, Μπράντον Τόμας.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (62' Καρασαλίδης), Στάικος (80' Πέρουτσι), Λιάσος (80' Καπτούμ), Σαλαζάρ, Χατζηστραβός (13' Μασκανάκης, λ.τ. 80' Γκίγκιτς), Τομάς, Μπετανκόρ.

Έμειναν στον πάγκο:
Κάτσικας, Διαμαντής, Κουτσογούλας, Ντέλετιτς.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

Βοηθοί διαιτητή: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου).

Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

AVAR: Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x